POČELA OLIMPIJADA OSNOVNIH ŠKOLA LABINŠTINE

Foto Potpićanci pojedinačno najbolji u krosu, četiri škole idu na županijsko

11.10.2024 - 16:49
Foto: Roberto Matković
Foto: Roberto Matković

U predivnom ambijentu Parka skulptura Dubrova 11. listopada započela je 16. Olimpijada osnovnih škola Labinštine, i to natjecanjem u krosu za starije razrede osnovnih škola u organizaciji Atletskog kluba „Albona“. Na žalost, kiša koja je bila predviđena za dan ranije, pojavila se neočekivano na dan natjecanja, pa su uvjeti bili pravi „krosaški“!

Čak tri zlatne pojedinačne medalje putuju u Potpićan, a četvrta u Rašu. Nedešćani su uzeli dva pojedinačna srebra, Matija Vlačić četiri bronce, a Ivo Lola Ribar dva srebra.

Ekipno četiri su različita pobjednika: „Vitomir Širola Pajo“ kod mlađih djevojčica, „Vladimir Nazor“ kod mlađih dječaka, „Ivo Lola Ribar“ kod starijih djevojčica, te Matija Vlačić kod starijih dječaka. Te četiri ekipe predstavljati će Labinštinu na županijskom prvenstvu u krosu koje će se održati slijedeću srijedu. Najbolje tri škole u svakoj kategoriji dobile su pehare.

Ekipe koje idu na županijsko:
VŠP (5. i 6. razredi Ž) – Nora Šumberac, Nika Basanić, Lucija Tomašić, Mattea Martinčić
VN (5. i 6. razredi M) – Nikolas Zulijani, Darian Jeromela, Leonardo Brnad, Tin Drndić
ILR (7. i 8. razredi Ž) – Amber Dobrić, Mia Kranjac, Karla Koljanin, Ameli Kos
MV (7. i 8. razredi M) – Lukas Verbanac, Damian Grozaj, Fabian Licul, Antonio Sušilo
Slijede natjecanja u atletici za mlađe i starije razrede, na gradskom stadionu, možda već slijedeći tjedan ovisno o vremenu.

Tweet

Posljednje novosti