AKCIJA 'SOLIDARNOST NA DJELU' ODRŽANA I U LABINU

Foto Cilj je prikupiti pet tisuća eura, a evo dokle se stiglo na dan akcije

11.10.2024 - 18:53
Akcija Solidarnost na djelu na Zelenicam (foto: Facebook CK Labin)
Akcija Solidarnost na djelu na Zelenicam (foto: Facebook CK Labin)

"Od srca zahvaljujemo svima koji su jučer zastali kod naših volontera da bi se pridružili u pomaganju svima kojima želimo omogućiti lijepe božićne blagdane, a i učenicima naših škola čiji roditelji teže pokrivaju potrebe školovanja", objavili su iz labinskog Crvenog križa na društvenim mrežama, na kraju dana koji je obilježila tradicionalna akcija Solidarnost na djelu. Riječ je o akciji tijekom koje se gotovo svugdje u državi, pa tako i u Labinu, prikupljaju novčane donacije.

Labinski Crveni križ zahvalio je i onima koji su svoj novac darovali direktnom uplatom na račun akcije, ali i trgovinama i koje su dale zeleno svjetlo za provođenje akcije pod njihovim krovom te medijima koji su ih podržali. Na sam dan humanitarne akcije "Solidarnost na djelu" prikupljeno je 2.154,37 EUR, 130,48 kg hrane te 13,8 kg higijenskih potrepština.

 

U akciji je sudjelovalo 12 volontera, 13 članova Kluba mladih te osam srednjoškolaca koji su se priključili vrijednim volonterima Crvenog križa.

"Komentari s terena bili su pretežito pozitivni, a posebice su nam volonteri istaknuli dobru volju naših umirovljenika, koji usprkos malim mirovinama cijene vrijednost pomoći i zajedništva", objavili su iz CK-a.

"Akcija traje do 10. prosinca, do tada bismo voljeli da zaokružimo iznos na bar 5.000 eura, kako bi i pomoć za oko 120 obitelji i samaca bila izdašnija. Evidencijska oznaka akcije je IŽ-HA/OST-24-17. Donirati se može i na žiro račun akcije: IBAN HR09 2402006 1500142987. Poduzećima je donacija porezno priznati izdatak", poručili su iz labinskog Crvenog križa.

Tweet

Posljednje novosti