Novi termin zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta

Odgođeno pješačenje Sentoninom stazom i Stazom božanskih izvora

25.10.2024 - 09:59

Pješačenje Sentoninom stazom i Stazom božanskih izvora, koje se s vodičkinjom Kristinom Načinović Jakovčić trebalo održati u subotu, 26. listopada, radi nepovoljnih vremenskih uvjeta i skliskog terena na stazi, ODGAĐA za nedjelju 10. studenog 2024. 

Vrijeme: Okupljanje od 9:30 do 10:00 sati, pješačenje počinje u 10:00 sati
Gdje: Parkiralište kod Turističke zajednice Grada Labina (Adresa: Aldo Negri 20)

Opis staze:

* Polazak: Sentoninom stazom, gdje otkrivate zaštićeni prirodni krajobraz Labinštine i ostatke romaničke crkvice sv. Hadrijana.

* Povratak: Stazom božanskih izvora, uz predivne slapove i izvore koji su nekoć bili izvor života Labinjanima. Preko vijugavih sedrenih barijera prelijevaju se slapovi potoka Pećina, a u tajanstvenoj Negrijevoj spilji krije se izvor. Izvor Šćurak u predjelu Podvinje ispod gradskih zidina bio je glavni gradski izvor, a njegova okolica veliki gradski vrt do kojega su žene nosile vodu u teškim brentama. Vodovodna mreža dovedena je u Labin 1937. godine, kada je podignuta i gradska fontana te vodoskok na šetalištu San Marco u starom gradu Labinu, gdje pješačenje završava.

Dužina staze: oko 5 km, visinska razlika: 290 m
Težina staze: teže zahtjevna
Završetak: oko 13:00 sati

Staza je pogodna za sve koji nemaju problema s hodanjem, uključujući djecu koja mogu držati korak s odraslima. Preporučamo obuću za hodanje, slojevitu odjeću, štapove za hodanje i vodu.

Rok za prijavu: petak, 08.11.2024. do 10:00 sati, putem ovog linka: https://forms.gle/assf4wGAXBhvXtrJ8

Tweet

Posljednje novosti