U Štrmcu održana prva maškarana balinjerada Labinštine (video)

0

'Maškare spod kamina Štrmac' organizirale su 2. veljače u Štrmcu prvu maškaranu balinjeradu na Labinštini. Održana je na simboličan datum i sat, 02.02.2020 u 2 sata popodne na posebnoj padini dugačkoj oko 250 metara. Organizator Balinjerade je maškarana skupina 'Maškare spod kamina Štrmac', a pokrovitelji su bili Općina Sv. Nedelja i njena turistička zajednica te mnogobrojni ostali donatori.

Oko 300-tinjak posjetitelja uživalo je u veseloj atmosferi koju su priredile maškare iz Štrmca, a zahvaljujući mještanima Štrmca a i ostalih donatora svi su imali priliku besplatno kušati različite slastice i napitke. Na 15-ak različitih „karići ili vozići na balinjeri“ vozilo se 30-tak sudionika. Uz ritam glazbe, krenulo se s povišenog startnog mjesta u Štrmcu i spuštalo se nizbrdo, prema dvjestotinjak metara udaljenom cilju, s tim da je na jednom dijelu bio i oštar zavoj koji je vožnju učinio još zanimljivijom. Goste je zabavljao i Mate Ružić na harmonici.

Glavni organizator i idejni pokretač  'Maškare spod kamina Štrmac' iz Štrmca je Mauro Zupičić uz pomoć još petorice, šestorice entuzijasta. Skupina broji 60-ak članova, koji djeluju već sedam godina i to na prijedlog Maura Zupičića i Dalena Derosija. Prve godine su bili skijaši, pa gusari, zatim bebe, Španjolci, viještice, balerine i a godine tema maske koja će biti predstavljena na maškaranom mimohodu u Labinu 22. veljače vezana je uz Veneciju, gondoljere, dame u krinolinama i venecijanske maske. (Foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa