Evo kako je bilo na ludoj Balinjeradi i fešti u Štrmcu! (foto)

0
Trka na prstenac na karićima na Fešti Štrmac
Trka na prstenac na karićima na Fešti Štrmac

Vjerojatno za djecu nema ništa zanimljivije od toga kada odrasla osoba krajnje ozbiljno sjedne na karić na balinjerama i spusti se niz strminu kao da je to nešto najvažnije na svijetu. A ni za odrasle koji se raduju kao djeca. Upravo to se događalo na Balinjeradi koja je prethodila Fešti Štrmac održanoj 23. srpnja.

Nakon dva revijalna spusta od dvjestotinjak metara (sudionike je na start vukao traktor) slijedila je 'Trka na prstenac na karićima' gdje je start bio na usponu koji vodi do tvornice stolica tj. do bivšeg rudnika. Natjecalo se trinaest 'alkara', a najsigurniju ruku imao je Almir Begić. Drugo mjesto pripalo je Mateu Tenčiću, a treće Koradu Ružiću. Mauro Zupičić, jedan od organizatora i voditelj Balinjerade, svima je uručio drvenu plaketu, ručni rad Milenka Peršića iz Štrmca, a uz to i nagrade sponzora, Pivovare Labona Štrmac: pobjedniku tri paketa piva, drugoplasiranom dva i trećeplasiranom jedan paket piva.

O važnosti Balinjerade kazuje i činjenica da su je pratile načelnica Općine Sv. Nedelja Irene Franković (start je bio nedaleko njene kuće) i nova direktorica TZ Općine Sv. Nedelja Bianca Dagostin.

Zabava je nastavljena feštom na igralištu, a kako je bilo svjedoče riječi Mugibe Mešanović iz Štrmca: „Štrmac ima veliko srce kao rijetko koje mjesto! Dalen Derosi, Igor Derosi, Mauro Derosi i cijela njihova ekipa stvarno su posebni, prije svega susjedi uvijek spremni priteći u pomoć, a onda i organizatori i moramo ih pohvaliti!“ Fešta je imala i humanitarni karakkter jer je Udruga žena 'Mendula' Nedešćina na svom štandu prikupljala priloge u Humanitarnoj akciji 'Svi za Davida'. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa