Uz sufinanciranje HOO-a

Na igralištu u Potpićnu postavljen moderni sustav navodnjavanja

0

U nazočnosti predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora – direktora ureda za programe lokalnog sporta Hrvoje Balena, predsjednika Sportske zajednice Istarske županije Mladena Pavičevića, tajnika Sportske zajednice Istarske županije Matije Červenija, tajnika sportske zajednice grada Labina Siniše Verbanca, predstavnika Općine Kršan i članova Uprave NK Potpićan Učka 72, 30. svibnja je izvršen obilazak nogometnog igrališta NK Potpićan Učka 72 na kojem je uspješno realiziran projekt navodnjavanja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 130.458,23 kn pri čemu je Općina Kršan sudjelovala sa 50% odnosno s iznosom od 65.229,12 kn, a ostatak u iznosu od 65.229,11 kn podmiruje Hrvatski olimpijski odbor.

„Ono što je bitno naglasiti jest da time ne samo da smo dobili na samoj uštedi vremena i praktičnosti oko provođenja samog navodnjavanja jer ne treba više micati i postavljati klasične prskalice po terenu, već se pritiskom jednog gumba sve rješava i naravno dobiva i na uštedi vode.

Potrebno je na kraju napomenuti da smo tijekom mjeseca kolovoza, kad je glavnina posla već bila obavljena i dok je na snazi bila redukcija vode, imali veliku pomoć ne samo od članova kluba tijekom raznih radnih akcija na terenu, nego i od poljoprivrednika i ostalih subjekata i domaćih ljudi u dopremi vode traktorima s izvora i punjenju cisterni kako bi zalijevali ponovno postavljenu travu koja je izvučena prethodno radi instaliranja prskalica, na čemu im posebno zahvaljujem“, kazao je ton prigodom Roman Carić, načelnik Općine Kršan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa