Cesta od raskrižja Vinež do raskrižja Cere

Obnovljena cesta na udaru kritika zbog loše izvedbe  

0
Raskrižje Cere
Raskrižje Cere

Ljetos obnovljena županijska cesta od raskrižja Vinež do raskrižja Cere našla se na udaru kritika vijećnika iz redova Demokrata, ali i IDS-a na sjednici Općinskog vijeća Općine Sv. Nedelja 5. listopada.

„Kamioni tegljači koji dolaze iz smjera Štrmca ne mogu skrenuti desno, nego moraju produžiti do kružnog toka na Vinežu i vratiti se u suprotnom smjeru, pa onda skrenuti desno, ali i onda moraju kotačima ići preko ruba ceste i zbog toga su kamenčići po cesti“, kazao je Demokrat Mladen Vlačić, koji uz to napominje da je kolnik valovit tj. nekvalitetno izveden.

„Kao da si na skakaonici!“, služio se njegov stranački kolega Robi Čalović, koji smatra da je veći problem raskrižje Cere, koje je također usko, pa i ovdje kamioni idu izvan ceste i uništavaju je. Pored toga informirao je Vijeće o ogorčenosti putnika koji putuju u Šumber i iz Šumbera.

„Dionica od Šumbera do Cera je 2018. godine iz županijske ceste preimenovana u lokalnu cestu Šumber - Vrećari. Mi se ne vozimo preko Vrećara. Ima li preimenovanje veze s prometom kamiona na odlagalište otpada ili tu ima još nečega?“, upitao je Čalović.

Aleksandar Klapčić iz IDS-a upitao je zašto obnova te ceste kao i ceste Kršan – Boljevići, koja je, smatra, trebala biti obnovljena do Nedešćine, nije izvedena onako kvalitetno kao cesta kroz Kapelicu.

„Čini se da smo mi za ŽUC zadnja rupa na svirali i da ih baš briga za nas!“, ustvrdio je Klapčić.

Načelnica Irene Franković nije se složila s njim napomenuvši da je obnova ceste od raskrižja Vinež do raskrižja Santalezi najveća ovogodišnja ŽUC-ova investicija u Istarskoj županiji.

„ŽUC je namjeravao otkupiti zemljište oko raskrižja Santalezi, ali nije uspio postići dogovor s vlasnicima. Na oba raskrižja namjeravaju postaviti zaštitne mreže kako kamenčići ne bi dolazili na kolnik. Preimenovanje dionice do Šumbera nije utjecalo na kvalitetu prometa i svakodnevni život, a zašto je cesta preimenovana, to možemo pitati ŽUC, kao što ih možemo pitati o kvaliteti izvedenih radova“, rekla je Franković. (Tekst i foto: Robi Selan)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija