Evo što ovoga vikenda možete o pogledati u Kinu Labin!

0
Valter Roša u predstavi "Mistero Buffo 2"
Valter Roša u predstavi "Mistero Buffo 2"

Stiže nam Uskrs, a s njim i posljednji vikend u mjesecu. Ovotjedni program u Kinu Labin je zbog praznika nešto kraći, ali zato donosi dva jaka naslova te jednu predstavu!

U četvrtak, 28. ožujka, 20 sati na pozornicu dolazi predstava Mistero Buffo 2 u suradnji s Istarskim narodnim kazalištem u sklopu projekta Kazališna zima u Istri sufinanciranog sredstvima Istarske županije-Regione Istriana kroz program Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost-Assessorato alla cultura e territorialità. Djelo iz 1969. godine i danas je vrlo aktualno, a temelji se na autorovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije tzv. Giullara (lakrdijaša) koji su pak inspiraciju uglavnom pronalazili u alternativnom čitanju biblijskih tekstova te su razotkrivali i ismijavali one koji su iskorištavali religiju za svoje vlastite ciljeve. Radi se o drugom dijelu najdugovječnije predstave INK-a u kojoj izvrstan Valter Roša, majstor komedije i improvizacije, kako ga naziva Aleksandar Bančić, savjetnik i sukreator ovog komada, predstavlja nove tekstove i teme originalnog djela nobelovca Daria Foa.

U petak i subotu, 29. i 30 ožujka, u 18 sati na veliko platno nam stiže Noina arka. Ovaj animirani klasik koji prepričava biblijsku priču o potopu je ispričana kroz iskustvo životinja koje su se pronašli na arci. Ovaj crtić je prigodan za uskršnji vikend te smo sigurni da ćemo s njim dodatno pojačati blagdansku atmosferu. Film prati dva miša, karizmatičnog pjesnika s groznom tremom na pozornici, i talentiranog i šarmantnog gitarista. Kada počnu kiše, samo jedan mužjak i jedna ženka svake vrste smiju ući na Noinu arku. Uz pomoć lukavog škrguta i sreće koja im se nasmiješila, Vini i Tito uspijevaju neprimjetno ući na Arku i zajedno spriječiti sukob između mesoždera i biljojeda.

Nakon animirane priče o Noinoj arci, slijedi sukob titana. Riječ je naravno o nastavku filmskog hita Godzilla protiv Konga u kojoj se dvije zvijeri okrše jedna protiv druge, no u ovom slučaju moraju surađivati kako bi spriječili katastrofu koja bi mogla uništiti planet. Godzilla protiv Konga: Novo carstvo možete pogledati u petak i subotu, 29. i 30 ožujka s početkom u 20 sati. 

Prije projekcija filmova, publika će imati jedinstvenu priliku da prođe kroz hodnik Kina Labin i uživa u eksponatima izloženih u sklopu Izložbe starih projektora i fotoaparata; razvoj filma, slike i zvuka iz privatne kolekcije skladatelja i pijanista Hrvoja Puškarića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa