Susret predstavnika stanara i gradonačelnika:

Komunalno poduzeće 1. maj trebalo bi preuzeti brigu o Gavrinom vrtu

2
Gavro Gruičić kraj svog vrta (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Gavro Gruičić kraj svog vrta (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Nedavno je preminuo Gavro Gruičić, čiji je prekrasan vrt ispred zgrade na Katurama, u ulici Prilaz Vala 17 plijenio pažnju prolaznika te stanarima uljepšavao pogled. Nedavno se u vezi njegova održavanja s gradonačelnikom Valterom Glavičićem sastao predstavnik stanara Davor Zahtila.  

"Naime, kao predstavnik stanara zgrade na adresi Prilaz Vala 17 uputio sam upit Komunalnom o održavanju parka ispred zgrade. Ne prihvaćam odgovor odgovorne osobe iz Komunalnog da to nije njihova obaveza, i da nemaju ljude za to! Što nije prvi put! Ugodno me iznenadio gradonačelnikov poziv na razgovor vezano za održavanje tog parka kojeg je moj susjed, na žalost pokojni Gavro Gruičić, godinama sadio i održavao. U ugodnom i konstruktivnom razgovoru s gradonačelnikom dobio sam nadu da će to Komunalno preuzeti, iako su prezaposleni. Nadam se da će tako i biti", napisao nam je Zahtila u ime zahvalnih stanara Prilaza Vala i Prilaz Kikova.

Spomenimo da je jedan dio vrta svojedobno dobio nagradu grada za uređenost, a često su ga posjećivala i djeca koja su sa zanimanjem promatrala biljnu raznolikost. Među Labinjanima se uvriježio naziv Gavrin vrt, budući da je u njemu svakodnevno Gavro marljivo obrađivao i brinuo o biljkama. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa