Zaokruženi Dani otvorenih vrata Poduzetničke zone Vinež

0

Sa 17. lipnjem je zaokruženo dvodnevno događanje Dana otvorenih vrata PZ Vinež, inicijative koja se pokrenula prije nekoliko godina na prijedlog Gospodarskog vijeća Grada Labina, a u uskoj suradnji poduzetnika iz Zone te Grada Labina.

Tako je 80-ak učenika osmih razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ sa svojim razrednicima posjetilo Carel Adriatic, Danieli Systec te Novation Tech Istria. Istu su posjetu odradili i njihovi kolege iz Osnovne škole Matije Vlačića u petak te se tako otprilike 130 naših mladih sugrađana upoznalo s djelatnostima ovih tvornica.

Posjet je zamišljen kao pomoć mladima u njihovoj profesionalnoj orijentaciji kako bi se smanjila razlika između profila kadra po završetku školovanja i onoga što tržište rada traži. Na ovaj se način osnovnoškolci upoznaju s mogućnostima koje im lokalna sredina nudi te su im domaćini tvornica pokazali sav proces proizvodnje, potrebna tehnička znanja, ali ih i upoznali s visokim tehnologijama koji se ovdje koriste, obzirom da djecu danas zanima moderan aspekt funkcioniranja jednog postrojenja. U zadnjem tjednu nastave, s učenicima se podružio i gradonačelnik Valter Glavičić, poželjevši im da ovaj tjedan odrade najbolje što mogu, a potom i da uživaju u svemu onome što im ljeto donosi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa