NK RABAC

Đanluka Miletić: 'Želimo ponovno pokrenuti Školu nogometa'

0
Đanluka Miletić, predsjednik NK Rabac
Đanluka Miletić, predsjednik NK Rabac

Nogometaši Rapca sezonu su završili na posljednjem mjestu Prve ŽNLI te će iduće sezone put natrag tražiti kroz drugoligaško županijsko natjecanje.

- To je realno naše stanje, nismo imali malo ni sreće jer praktički ni jednu utakmicu nismo odigrali kompletni. Ljestvica na kraju uvijek pokazuje pravu sliku. Pokušali smo ostati u ovoj ligi jer to je jaka liga i u novoj sezoni će biti još jača, sa samo 12 klubova, ne 14, s time da se za dvije godine ta liga smanjuje na 10 klubova. Pitanje je i da smo ostali u ligi koliko bi mogli izdržati u toj ligi iduće sezone. Druga Županijska liga je naš nivo. Sada nam je najvažnije da zadržimo igrački i trenerski kadar. Što se tiče trenera seniora sve smo dogovorili i sad moramo vidjeti s trenerima u mlađim kategorijama jer želimo zadržati juniore za iduću godinu i želimo ponovno oformiti selekciju U9 te pokrenuti Školu nogometa u Rapcu. Moramo se osloniti sami na sebe, ne možemo očekivati ni od Rudara da rješava sve naše probleme. Moraš krenuti sam od sebe i pobrinuti se za sebe, a onda će ti i drugi pomoći, rekao je predsjednik Rapca Đanluka Miletić nakon ispadanja u niži rang natjecanja.

Omladinski pogon ono je na čemu svaki klub treba raditi, tako da se u seniorima može osloniti na igrače iz svog pogona.

- Juniore svakako želimo zadržati, imamo deset klinaca koji mogu iduće godine igrati, našli smo još tri, a moramo naći još pet. Tako ćemo imati gotovo sigurno juniorsku ekipu, ali cilj nam je vratiti naše trenere koji bi i pokrenuli ponovno našu Školu nogometa. Želimo opet kao prije nekoliko godina imati sve selekcije U9, U11, pionire i da napravimo opet naš krug oko kluba s mladima. Imamo upite roditelja, a vratili bi se i neki naši treneri koji su u drugim klubovima sada, pojašnjava budućnost s mlađim uzrastima predsjednik Rapca.

Što se seniorskog pogona tiče Druga ŽNLI će biti jaka, s 12 klubova, a u novoj sezoni bi trebalo ispasti četiri ili čak pet momčadi.

- Baž zato će liga biti jaka. Puno igrača iz viših liga će se spustiti u klubove u Drugu ŽNLI te će biti zanimljiva liga u svakom slučaju. Nama je cilj zadržati igrački kadar. Raymond Dobrić naš najbolji strijelac je otišao. Cement Koromačno je njegov matični klub i znali smo da ako se nađemo u istoj ligi da će se on vratiti doma. Korektno je odradio pet sezona kod nas i hvala mu na tome. Radimo na pojačanjima, obavili smo već dosta razgovora. Od 14 klubova prošle sezone u Prvoj ŽNLI mi smo bili druga najmlađa ekipa, te treba i to uzeti u obzir kada se priča o rezultatima. Ispred nas je samo bila ekipa Istra-Pula, a prosjek godina je bio 23. Smjena generacija je stigla i to je bilo neminovno. Cilj je dovesti četiri, pet kvalitetnih mladih igrača i da se nastavi dobro raditi, dodaje Miletić.

Promjena će biti i u Upravi koja bi se isto trebala pojačati.

- Ova Uprava je dobro radila po pitanju osiguravanja sredstava i svega potrebnog, ali treba nam malo ljudi koji će biti na dnevnoj bazi u klubu, blizu ekipe, da se sve malo digne na viši nivo. Oko 15. srpnja bi slika trebala biti puno jasnija. Zasad svi naši igrači žele ostati, a prijelazni rok traje do 1. listopada, tako da imamo vremena za sve, zaključio je Đanluka Miletić. (Valentina Prokić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa