Glazba i odjeća naše mladosti

Pogledajte kako je bilo na fešti Re-Petrova u Labinu (foto)

1

Treću godinu za redom, labinska fešta brendirana kao Re-Petrova u 'retro' konceptu, privukla je veliki broj publike iz čitave Labinštine, ali i drugih dijelova Istre, kao i s riječkog područja, koja je uživala u glazbi i osjećala se ugodno u odjeći iz najluđih dana svoje mladosti.

Središnji dio zabave ove je godine bio na starogradskom trgu, gdje je nastupio tribute band 'ABBA Ring', a nakon gotovo dvosatnog podsjetnika na hitove slavne švedske grupe mikrofon je preuzeo Jurica Pađen i njegov 'Aerodromom'.

 

Zanimljivo je bilo i u starogradskoj jezgri. Na Torionu je bila smještena tradicionalna galerija ekstra djevičanskih maslinovih ulja, kao i štandovi vinara i podrumara Labinštine. Na trgu ispred Malog kazališta glazbu je puštao DJ Haris, a posjetitelji su se mogli osvježiti ponudom craft piva lokalne mlade pivovare 'Labona'.

U Ulici 1. maja Gradska galerija Labin predstavila je tematsku izložbu iz fundusa Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu, a preko puta galerije, u crkvici Sv. Stjepana posjetitelji su mogli razgledati i samostalnu izložbu 'Rozarij' velike hrvatske akademske umjetnice Dubravke Lošić.

Ispred trgovine 'Vintage Wave' održan je buvljak gramofonskih ploča, a kod Špine glazbu su puštali DJ Fabio, DJ Alen i DJ Fritz.

Ispred nekadašnjeg 'RE bara' za muziku je bio zadužen DJ Nikola Z Kukurini, kojem je društvo pravio i autorski i tehnički dvojac glazbene emisije 'Retromania' Radio Labina, Siniša i Luka. (Tekst i foto: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa