UDRUGA ŽENA MENDULA

Za troškove 10 obitelji s 35 članova uplaćeno 7.416,78 eura

08.07.2024 - 17:58
Neke od članica Mendule na jednoj od akcija
Neke od članica Mendule na jednoj od akcija

Udruga žena Sv. Nedelja 'Mendula' Nedešćina 3. listopada prošle godine pokrenula je svoju 24. po redu humanitarnu akciju pod nazivom 'Budimo svjetlo i nada onima koji nas trebaju', odobrenu od nadležnog tijela Županije.

Akcija je pokrenuta u svrhu prikupljanja financijskih sredstava za širu zajednicu s područja Labinštine za obitelji i samce u potrebi i trajala je do kraja godine.

Vrijedne i neumorne volonterke Udruge svojim aktivnostima prikupile su ukupno 7.416,78 eura.

„Sve to ne bi bilo moguće bez naših vjernih donatora na podršci i njihovi donacijama, na čemu smo im neizmjerno zahvalni“, poručile su članice Udruge.

U dogovoru sa Zavodom za socijalni rad, Crvenim križem, Gradom Labinom i općinama Labinštine prikupljena sredstva raspoređena su na deset obitelji s ukupno 35 članova. Sredstva su se trošila sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći za kupnju drva za ogrjev, plaćanja zaostalih režijskih troškova i kupnju osnovnih životnih potrepština.

Odlukom Upravnog odbora Udruga žena 'Mendula' jednoj obitelji s više školske djece donirala je svoj rabljeni laptop.

Budući su sredstva prikupljena u ovoj humanitarnoj akciji brzo utrošena, a broj potrebitih se povećavao, 'Mendula' je iz donacija prikupljenih tijekom provođenja svojih aktivnosti donirala još 1.195,50 eura za četiri potrebite obitelji s Labinštine. (N.Č.)

Tweet

Posljednje novosti