'ŽIVA PLACA'

U petak će Trg labinskih rudara biti bez automobila i s puno zanimljivih sadržaja

21.10.2024 - 18:40
Trg labinskih rudara
Trg labinskih rudara

U petak, 25. listopada  na Trgu labinskih rudara održat će se „Živa placa“. Cilj događaja „Živa Placa“ je oživjeti placu i prostor parkirališta osloboditi od automobila te ga poput gradskog dnevnog boravka ispuniti različitim korisnim, zabavnim i zanimljivim sadržajima za sve uzraste i dobi građana/-ki Labina. Sadržaji su usmjereni na praktičan prikaz dobrih praksi koje grad čine više održivim u smislu kružnog gospodarenja resursima i izbjegavanja stvaranja otpada, održive mobilnosti, poboljšanja energetske učinkovitosti te većeg korištenja obnovljivih izvora energije, javili su iz Grada Labina.

 

U Gradskom dnevnom boravku na „Živoj Placi“ moći će se popiti besplatna solarna kava s gradonačelnikom i zamjenicom gradonačelnika, saznati sve o solarnim elektranama i energetskim zajednicama, popraviti bicikle ili isprobati električne bicikle, zamijeniti odjeću za “kao novu” ili se samo igrati u pop-up parku. Za umirovljenike bit će organizirana radionica izrade torbi od plastičnih vrećica, a za djecu radionica izrade nakita i modnih dodataka ili pak izrade igračaka od odbačenih stvari i materijala. Zeleni foto kutak s oldtimer kombijem Bajadera također će biti dostupan za fotografiranje. Dodijelit će se i nagrada najboljima odabranima na natječaju Labina 2000 „Uredi svoj kvart“. Građani će moći besplatno degustirati proizvode od gljiva (namazi od gljiva, pržene gljive, ljekovite tinkture i sl.) koje će pripremiti društvo gljivara Martinčica i Elvinho gljive.

„Živu placu“ oživjet će dodatno i voditelj događaja Dražen Turina – Šajeta.

Organizatori događaja su Grad Labin i Zelena energetska zadruga, u okviru CO-MAY projekta, uz partnere – poduzeće Labin 2000, 1. Maj Labin, udruga Pet Plus, udruga Alfa Albona, Wintage Wave, Bike centar Rabac, društvo gljivara Martinčica, Elvinho gljive, udruga Labin Zdravi grad, IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija.

Tijekom trajanja događaja „Živa placa“ bit će zatvoren promet automobilima na Trgu labinskih rudara.

Petak od 10 do 14 pridite prošećat na markat.

RASPORED

10:00 - 14:00 - Gradski dnevni boravak s održivim radionicama
11:00 - 13:00 - Degustacija za posjetitelje (Društvo gljivara Martinčica i Elvinho gljive)
10:00 - 11:00 - Radionica recikliranja – izrada torbi od plastičnih vrećica (Udruga Alfa Albona)
10:00 - 14:00 – Biciklopopravljaona i prezentacija e-bicikala (Bike Centar Rabac)
10:15 - 10:25 – Dodjela nagrada - Uredi svoj kvart (Labin 2000)
10:25 - 11:25 – Solarna kava s gradonačelnikom i zamjenicom gradonačelnika u Gradskom dnevnom boravku
10:30 - 12:30 – Oslikavanje javne površine
11:30 - 12:30 - Radionica recikliranja za djecu - izrada nakita i modnih dodataka od plastičnih vrećica (Udruga Alfa Albona)
12:30 - 13:30 - Radionica recikliranja za djecu - izrada igračaka za djecu (Udruga Alfa Albona)

U slučaju kiše, planirani program se odgađa.

Tweet

Posljednje novosti