PH U JUDU

Nola Fornažar prvakinja Hrvatske

21.10.2024 - 18:12
Zlatna Nola Fornažar
Zlatna Nola Fornažar

Nola Fornažar, judašica Meta osvojila je naslov prvakinje Hrvatske u kategoriji mlađih kadetkinja do 40 kilograma na prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu na kojem je sudjelovalo 298 judaša i judašica iz 53 hrvatska kluba. Fornažar je u prvoj borbi pobijedila dvostruku prvakinju Hrvatske Niku Car (JK Black Belt). U drugoj borbi Labinjanka je sjajna, oprezna, koristi situaciju i pobjeđuje ipponom protivnicu Paulu Čikvari iz Vinkovaca. U finalu Nola Fornažar se borila sa Sofijom Škec (JK Black Belt) koja je kroz cijelu borbu pružala pasivan otpor i branila se zbog čega je dobila tri kazne, a Fornažar naslov prvakinje.

Nola Fornažar je natjecateljica uzrasta djevojčica U14 u kojem je u svibnju osvojila brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske. Fornažar se aktivno pripremala za mlađe kadetsko prvenstvo te je uz treninge juda odrađivala i treninge snage što je uveliko pomoglo da osvoji još jedno i to najsjajnije odličje.

U kategoriji mlađih kadeta do 73kg nastupila su 24 natjecatelja. Fran Baćac je u prvoj borbi ipponom pobijedio Antonija Lapačina iz Dubrovnika. Krajem druge borbe Baćac je izgubio od Marka Bračića. Nažalost, protivnik od kojeg je izgubio drugu borbu nije ga povukao u repasažnu borbu za treće mjesto.

U kategoriji +81 kilogram Kristiano Mariano se sjajno borio, prvi dio borbe poveo je na wazari, protivnik je izjednačio te u produžetku borbe Mariano gubi na golden score.

Uz ove dvije državne medalje, Fornažar je u lipnju osvojila i srebrnu medalju na Europskom kupu Hoče u Sloveniji. Natjecatelje je u Zagrebu vodio trener Denis Alićajić.

Tweet

Posljednje novosti