TZ GRADA LABINA POZIVA

U subotu dođite na pješačenje Sentoninom stazom i Stazom božanskih izvora!

21.10.2024 - 13:21
Na Sentoninoj stazi
Na Sentoninoj stazi

Turistička zajednica Grada Labina poziva pješačenje Sentoninom stazom i Stazom božanskih izvora koje organizira u subotu, 26. listopada. Polazak je u 10 sati s parkirališta TZ Grada Labina, Aldo Negri 20. Pješačenje vodi Kristina Načinović Jakovčić.

Staza je duga oko pet kilometara i teže je zahtjevna, pa se ne preporučuje onima koji imaju poteškoća s hodanjem i djeci koja ne mogu držati korak s odraslima. Također, preporučuje se obuće za hodanje, slojevita odjeća, voda i štapovi za hodanje.  Predviđa se da će pješačenje trajati do 13 sati, a kraj staze je na Šetalištu San Marco.

Polazi se Sentoninom stazom kroz prirodni krajobraz Labinštine i pored ostataka romaničke crkvice sv. Hadrijana. Povratak je Stazom božanskih izvora, uz predivne slapove i izvore koji su nekoć bili izvor života Labinjanima. Preko vijugavih sedrenih barijera prelijevaju se slapovi potoka Pećina, a u tajanstvenoj Negrijevoj spilji krije se izvor. Izvor Šćurak u predjelu Podvinje ispod gradskih zidina bio je glavni gradski izvor, a njegova okolica veliki gradski vrt do kojega su žene nosile vodu u teškim brentama. Vodovodna mreža dovedena je u Labin 1937. godine, kada je podignuta i gradska fontana te vodoskok na šetalištu San Marco u starom gradu Labinu, gdje pješačenje završava.

Rok za prijavu: petak, 25. listopada do 10 sati, putem linka OVDJE.

Tweet

Posljednje novosti