Održan operativni sastanak

U špici sezone uređenost i čistoća moraju biti na najvišoj razini!

10.07.2024 - 15:15
Valter Glavičić, Astrid Glavičić i Dorijano Bažon
Valter Glavičić, Astrid Glavičić i Dorijano Bažon

Gradonačelnik Labina Valter Glavičić sazvao je 10. srpnja operativni sastanak na temu analize ulaska u špicu turističke sezone. Prisutni su bili direktorica turističke zajednice Labin-Rabac Astrid Glavičić i direktor komunalnog poduzeća 1. Maj Dorijano Bažon.

U prvih 6 mjeseci ove godine broj noćenja je na razini 97,5  posto rezultata prošle turističke sezone na području Grada Labina. Rezultati za lipanj su lošiji od lanjskoga lipnja za 19 posto, ali se očekuje bolja popunjenost u srpnju, kolovozu i rujnu. Nevezano od broja turista, zajednički je zaključak da kvaliteta destinacije mora biti i dalje na maksimalnom nivou što se tiče uređenosti, čistoće javnih površina, hortikulture.

Naglašeni su problemi u povećanoj količini otpada po Rapcu, a kao rješenje se primijenio dvostruko češći odvoz otpada u naselju Rabac tijekom ljetnih mjeseci. Isto tako, u Rapcu, Starom Gradu i Prtlogu pojačat će se intenzitet ophodnje i čišćenja javnih površina, odnosno pražnjenja kanti po lokacijama uz plaže.

Vodi se borba protiv ilegalnih kampera na Prohaski gdje su nedavno postavljene i tabele upozorenja o zabrani kampiranja, a svakodnevne su i kontrole komunalnih redara. Pri kraju je i farbanje ograde uzduž cijele ulice Slobode, a nastavit će se farbanje ograda i po stepenicama koje spajaju ulicu Slobode s Plominskom ulicom. Nastavlja se i s obrezivanjem biljaka po javnim stepenicama po Rapcu. Na tri rabačke plaže montirane su kantice s kartonskim pepeljarama za opuške i trajno će se nadopunjavati do kraja sezone.

Grad Labin pojačao je autobusne linije prema Rapcu u popodnevnim satima, kao i od početka mjeseca uveo tradicionalni besplatni bus za učenike iz Labina prema Rapcu i obrnuto. Glavičić je zahvalio svim dionicima na zajedničkom trudu da kvalitativno sezonu odradimo čim bolje, a sljedeći sastanak je za 15-ak dana s ciljem analize povratnih informacija s terena i rješavanja uočenih nedostataka.

 

 

Tweet

Posljednje novosti