Sastanak Grada i Mjesnog odbora

Uskoro natječaj za radove na završetku kanalizacije na Kapelici

0

Sastanak predstavnika Grada Labina i članova Vijeća Mjesnog odbora Kapelica u vezi planova i proračuna za 2025. godinu održan je 16. rujna. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Valter Glavičić i pročelnici upravnih odjela: Loreta Blašković, UO za poslove Gradonačelnika, Gradskog vijeća i općih poslova; Anita Blagonić, UO za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju i Serđo Mandić, UO za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom, kao i članovi Vijeća Mjesnog odbora Kapelica Vesna Šumberac, predsjednica, te članovi Oreste Franković, Ivan Kiršić i Goran Tenčić.

Na početku susreta predstavnici mjesnog odbora upoznati su sa projektima koji su realizirani na području njihovog mjesnog odbora ili su trenutno u fazi realizacije. Fokus je stavljen na projekt javne rasvjete koji su u planu za 2024. naveli kao prioritet, a čiji se radovi intenziviraju u ovom tjednu, nakon ljetne pauze, te na kameru za nadzor brzine postavljenoj na Kapelici za koju članovi mjesnog odbora smatraju kako je već imala pozitivan utjecaj na ponašanje u prometu i na sigurniju vožnju.

Od planiranih projekata naglasak je stavljen na one kojima bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, budući da su na području Mjesnog odbora Kapelica veliki problem nedostatak nogostupa i neprilagođena brzina vožnje automobila na određenim dionicama. Imajući u vidu probleme i zahtjeve svojih sugrađana, članovi MO Kapelica do kraja rujna Gradu će dostaviti popis prioritetnih projekata koji će se staviti u plan proračuna za 2025. godinu.

„Na području MO Kapelica zadnjih godina realizirana je rekonstrukcija prometnice kroz naselje Kapelica u ukupnoj dužini 3300m čime je Kapelica kvalitetnije povezana s naseljima Labina. Istovremeno je izrađena i prva faza kanalizacije uz rub ceste, a uskoro se raspisuje natječaj za izvođenje radova na završetku kanalizacije na ukupnom području naselja Kapelica. Paralelno s time, u suradnji s Hrvatskim vodama dovršava se projektna dokumentacija za uređenje bujica Kapelica i Rogočana. Prvi radovi na uređenju bujica trebali bi početi već iduće godine, konkretno bujica Rogočana na potezu od bivšeg nogometnog igrališta prema cesti za Kanfarelići. Isto tako, zajednički planiramo i dodatnu izgradnju nogostupa uz županijsku prometnicu u Salakovcima i Breg Ivanovcima.“, izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija