Mjesni odbor Rabac

U listopadu počinje obnova skretanja za Omladinsku ulicu

27.09.2024 - 15:24

U srijedu, 25. rujna, održan je sastanak predstavnika Grada s članovima Mjesnog odbora Rabac u vezi planova i proračuna za 2025. godinu.

Sastanku su prisustvovali Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Anita Blagonić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju, i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom, Serđo Mandić, te članovi Mjesnog odbora Rabac u punom sastavu – Biserka Griparić, Danijela Urlić, Elizabeta Derosi i Nicol Načinović, na čelu s predsjednikom mjesnog odbora, Đonijem Batičićem.

Tijekom iznošenja svojih prijedloga i zahtjeva, kao neke od najznačajnijih izazova s kojima se susreću naši sugrađani na području Rapca prvenstveno su istaknuli nepravilno zbrinjavanje komunalnog otpada, ali i nedostatak javnog prijevoza i transparentnosti voznog reda te neprilagođenu brzinu vožnje na pojedinim lokacijama i narušenu kvalitetu određenih prometnica. Po završetku izlaganja, s članovima MO Rabac dogovoreno je da će svoje zahtjeve i prijedloge Gradu dostaviti prema prioritetima kako bi se uvrstili u plan proračuna za 2025. godinu.

Predstavnici Grada prilikom svog izlaganja podsjetili su na planirani početak izvođenja radova u sklopu sanacije raskrižja na ulazu u Omladinsku ulicu koji će krenuti sredinom listopada. Također su pozvali članove Mjesnog odbora na prezentaciju Istraživačko-urbanističko-arhitektonske studije centralne zone Rapca izrađene na temelju ugovora sklopljenog sa Zavodom za arhitekturu Arhitektonskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prezentacija će se za sve zainteresirane građane održati 11. listopada u Rapcu, a o detaljima lokacije i satnice javnost će biti pravovremeno obaviještena. Izrađena studija poslužit će kao jedno od polazišta za izmjenu i dopunu prostorno-planske dokumentacije, analizom i prijedlozima važnih točaka navedene zone.

Tweet

Posljednje novosti