DRUGA HRL ZAPAD

Za pobjedu u Bujama potrebna čvrsta obrana i organiziran napad

Piše: Valentina Prokić

12.10.2024 - 06:02
Inko Banović, trener rukometaša Rudar Adria Oila
Inko Banović, trener rukometaša Rudar Adria Oila

Rukometaši Rudar Adria Oila danas od 19 sati gostuju kod momčadi Buje 53 u utakmici drugog kola Druge HRL zapad. Kovari su na startu prvenstva poraženi od Poreča 2 na domaćem terenu. 

- Loš ulazak u utakmicu i spori bezidejni napad uzrok je poraza na domaćem terenu od Poreča 2. Nakon promjene obrane iz 6-0 u 3-2-1 i par obrana naših golmana smanjili smo gol razliku, ali nismo uspjeli prestići i pobijediti. Teško je cijelu utakmicu hvatati rezultat, a pogotovo protiv školovanih ekipa poput Poreča čija je igra imala glavu i rep u odnosu na našu. Nadam se da ćemo ubrzo pokazati puno bolju igru nego što je bila prošle subote. Za pohvaliti su definitivno naš golman Luka Murselović te Alexandar Lazar koji je postigao deset golova, rekao je trener rukometaša Rudara Inko Banović

Sutrašnji protivnik momčad Buja 53 također je, kao i Rudar AO, doživio neugodan poraz u prvom kolu. Tako će i Kovari i Buježi od prve minute krenuti u borbu za svoje prve bodove u novom prvenstvu. 

- Samo čvrsta obrana i organiziran napad nam mogu donijeti pobjedu. Ako bude nedostajalo i jedno od toga, što nam je protiv Porečana nedostajalo, pogotovo napad, nećemo se dobro provesti, bio je kratak i jasan trener Banović, kao da suptilno želi poručiti kako je vrijeme da igrači počnu bolje "pričati" na terenu.

Kovari će i ove subote biti oslabljeni ne igranjem Milića (uganut zglob) te vjerojatno Smolice, ali ono što raduje jest povratak Matoševića.

Tweet

Posljednje novosti