KK RUDAR

Igor Đerman: Bolji smo nego lani, ali koliko, to ćemo tek vidjeti

Piše: Valentina Prokić

12.10.2024 - 10:54
Košarkaši Rudara spremni za novu sezonu
Košarkaši Rudara spremni za novu sezonu

Košarkaši Rudara počinju u subotu novo prvenstvo u Drugoj ligi zapad gostovanjem kod Istre od 19,30 sati. Momčad Rudara doživjela je značajne promjene u odnosu na prošlu sezonu. Momčadi su se priključila tri povratnika koja su već u prošlosti nosila dres Rudara.

- Andrea Vladić, Massimo i Stefano Nadarević su se vratili. Spletom okolnosti stigli su nam i neki igrači koji sada rade u Labinu, Marin Jović iz Zadra, Andrej Kovačević iz Slavonskog Broda i Đorđe Kovačević iz Novog Sada. Andrea Vladić neće igrati zbog ozljede, dok se za Kovačevića rješava dokumentacija, rekao je trener košarkaša Rudara Igor Đerman.

Rudar je ove sezone s pripremama počeo vrlo rano, u prvoj polovici kolovoza jer i liga kreće ranije nego što je to bio slučaj prijašnjih sezona.

- Zadovoljan sam pripremama jer je ozbiljnost ove godine na puno višem nivou nego što je bila prije. Povratak nekih igrača je dobro došao, kao i veći broj igrača na treningu jer je to povećalo konkurenciju što nam je definitivno pomoglo. Vidjet ćemo kakvi smo kad krenemo. Odigrali smo dobar turnir u Pazinu prije dva tjedna, Kup utakmica je već bila solidna. Nismo imali imperativ prolaska pa smo igrali s igračima koji imaju manju minutažu. Spremniji smo nego što smo bili prije. Nemamo nekih ambicija da nešto pucamo previsoko, ali želimo biti bolji nego što smo bili prošle godine i mislim da ćemo biti, rekao je trener Đerman uoči početka prvenstva.  

Što se rezultata u ligi tiče, najave je teško davati obzirom da je stanje u drugim momčadima još uvijek nepoznanica. 

- Puno smo bolji do prošle godine, ali ne mogu procijeniti ostatak lige pa ne bih volio davati velike najave. Druge ekipe su isto doživjele igračke promjene, osim Pule koja je više manje ostala ista. Raspored snaga znat ćemo kad liga krene. Trebamo se bazirati na sebi i pokušati biti najbolji što možemo, pa ćemo vidjeti na polusezoni i na kraju sezone koliko smo dobri ili nismo. Nadam se zlatnoj sredini, fizički smo dobri, odigrali smo dobrih par utakmica. Puno toga će ovisiti o nama, ali i o drugima, dodao je trener Rudara koji će i ovu sezonu morati određenu minutažu provesti na parketu kao igrač, a ne samo na klupi kao trener.

- Nije bilo u planu da igram, više bih volio biti samo sa strane, ali mislim da ću morati. Volio bih da dečki više mogu samostalno povući, no ovu sezonu još ću malo povući. Ipak fokus će biti na njima, da oni odrade što više. Držat ću se posla na klupi, a oni neka odrađuju posao na terenu, zaključio je Igor Đerman.

Tweet

Posljednje novosti