TREĆA HRL ZAPAD RUKOMETAŠICA

Laris Mujkić: Rezultat nam nije prioritet, ali ako nam se pruži prilika, iskoristit ćemo je

Piše: Valentina Prokić

12.10.2024 - 16:02
Rudar 2 starta u Ogulinu
Rudar 2 starta u Ogulinu

Rukometašice Rudara 2 u nedjelju počinju novu sezonu u Trećoj HRL zapad gostovanjem kod Ogulina (15 sati). Nakon što su prošle sezone završile prve na ljestvici, u novu sezonu kreću s jednakim ciljem, ali kao i lanjske bez imperativa.

U viši rang Rudar 2 nije mogao ići, obzirom da ima ekipu u Prvoj HRL što je značajan financijski zalogaj, ali istovremeno igračice iz druge ekipe popunjavaju upražnjene pozicije u prvoj ekipi u slučaju ozljeda ili bilo kakvih drugih problema, no i zbog razvoja te stjecanja iskustva. 

 

- Ekipa je gotovo ista, imamo nekoliko igračica koje manje igraju u prvoj ekipi i nekoliko mlađih. Mlađe igračice čim napune 14 godina mogu igrati u ovoj ligi. Bilo bi jako teško da bi klub uspio da smo mi išli u ligu više. Nama je i dalje osnovna zadaća razvijanje igračica za prvu ekipu, a mlađima liga služi da se čeliče, rekao je trener druge ekipe Rudara Laris Mujkić. 

U novoj sezoni konkurencija će biti jaka, Senj se značajno pojačao i želi biti prvi. Tu su Zamet 2, Poreč 2, ekipe čiji sastavi ovise o prvoj ekipi, zatim Omišalj. 

- Rekao bih da će liga biti malo jača nego što je bila prošle godine. No, ako opet krenemo dobro, borit ćemo se za vrh. Nama nije rezultat prioritet, ali ako nam se pruži prilika iskoristit ćemo ju, kao što smo i prošle sezone. Najvažnije je da prebrodimo prvo kolo uspješno, start je uvijek najteži. Ne znamo koliko se Ogulin promijenio, no, važno je da mi dobro odigramo, zaključio je trener Mujkić.

Tweet

Posljednje novosti