ŽIVJETI ZDRAVO - DORUČAK ZA PET

Foto OŠ ‘Ivo Lola Ribar’ obilježila Tjedan zdravog doručka

20.10.2024 - 13:02
Marenda u Tjednu zdravog doručka u OŠ "Ivo Lola Ribar"
Marenda u Tjednu zdravog doručka u OŠ "Ivo Lola Ribar"

Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ Labin ove se godine pridružila obilježavanju Tjedna zdravog doručka, od 14. do 18. listopada, koji za cilj ima  podizanje svijesti o važnosti doručka, najvažnijeg obroka u životu školaraca. Pod sloganom „Doručak za pet“ ova manifestacija propagira konzumaciju pet porcija povrća i voća u danu.

Osim što je školska  marenda bila obogaćena izborom voća i povrća, salatama, kako voćnim tako i povrtnim, jogurtima, raznim pahuljicama,  pazilo se i na dekoriranje hrane kako bi bila djeci privlačnija.

Uz to, provodile su se i razne aktivnosti s djecom o važnosti pravilne prehrane, učenici su izrađivali dekoracije, plakate, osmišljavali povrtne junake, birali najdraže voće i povrće, predlagali zdrave jelovnike, vodili tematske rasprave.

Hrana je djeci bila servirana tako da su sami birali svoj obrok što im je bilo jako zanimljivo i cijeli ih je tjedan jako razveselio. Bila je ovo prilika da učenici isprobaju i neke nove namirnice i uživaju u malo drugačijoj marendi kako u matičnoj tako i u svim područnim školama.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo već petu godinu obilježava nacionalni Tjedan zdravog doručka u sklopu projekta Živjeti zdravo, pod stručnim vodstvom Sanje Musić Milanović.

Tweet

Posljednje novosti