KICKBOXING

Emil Mujkić, Ana Kruneš, Nicole Maria Kučinić i Leni Brašnjić prvaci Balkana

21.10.2024 - 08:03
KBK "Budokai Labin" na otvorenom prvenstvu Balkana u Tešnju
KBK "Budokai Labin" na otvorenom prvenstvu Balkana u Tešnju

Emil Mujkić, Ana Kruneš, Nicole Maria Kučinić i Leni Brašnjić, članovi KBK „Budokai Labin“, osvojili su zlatne medalje na Otvorenom prvenstvu Balkana u kickboxingu „Balkan open 2024“ održanom 19. listopada u Tešnju, BiH. K tome su labinski natjecatelji osvojili pet srebrnih medalja, četiri brončane medalje i pehar za najboljeg borca.

 

Sjajna je bila  Ana Kruneš u starijim kadetkinjama u kategorijama do 42 kilograma gdje je u kicklightu osvojila zlato, a u lightcontactu srebro. Još veći uspjeh je u tome što se u finalu pobijedila slovačku reprezentativku, vodeću na svjetskoj rang listi. Izgubila je u finalu u lightcontactu, ali je promjenom taktike u finalu kicklighta uspjela pobijediti.

Sjajan je bio i Emil Mujkić  kod starijih  kadeta u kategoriji do 57 kilograma u kojoj je osvojio zlato, a u kategoriji do 63 kg ima srebro.

Isti uspjeh ima i Leni Brašnjić koji ima zlato u kategoriji do 63 kilograma, a srebro u kategoriji

Ivana Kruneš se u kategorijama  do 46 kilograma zadovoljila broncama u lightcontactu i u kicklightu.

Kod juniora zlatna je Nicole Maria Kučinić koja je osvojila zlato u pointfightingu u kategoriji do 65 kilograma. Ona je ujedno i najbolja natjecateljica kod juniorki u pointfightingu za što je i nagrađena peharom za najboljeg borca.

Victoria Pekas, srebrna je u kicklightu kod juniorki u kategoriji do 60 kg  i brončana u lightcontactu u istoj kategoriji. Mogla je imati i bolji rezultat, ali je u nakon pobjeda u uvodnim borbama poražena u finalu od aktualne svjetske prvakinje.

Isti učinak ima i Karlo Paliska koji ima srebro u pointfightingu u kategoriji do 79 kilograma a u lightcontactu ima broncu.

Na Otvorenom prvenstvu Balkana u kickboxingu „Balkan open 2024“  u organizaciji svjetske kickboxing federacije WAKO i kickboxing saveza BiH nastupila su 352 natjecatelja iz 62 kluba pristiglih iz osam zemalja.

Tweet

Posljednje novosti