TURISTIČKA PROMOCIJA LABINŠTINE

Turistička zajednica Labina i Rapca ponovno na regati u Trstu

21.10.2024 - 10:12
Labinski štand na Barcolani u Trstu
Labinski štand na Barcolani u Trstu

Turistička zajednica Labina i Rapca ponovno je sudjelovala na jednoj od najvećih svjetskih jedriličarskih manifestacija, regati Barcolana, koja se tradicionalno održava u Trstu. Kao jedini predstavnik Hrvatske, Labin je iskoristio ovu priliku za promociju svojih turističkih aduta te za povezivanje Istre s međunarodnim nautičkim događajima.

 

Jedna od najvećih i najprestižnijih jedriličarskih manifestacija na svijetu, koja privlači tisuće sudionika i posjetitelja iz cijelog svijeta, ove godine proslavila je svoju 56. godišnjicu. Uz tradicionalnu utrku jedrilica u zaljevu Trsta, posjetitelji su imali priliku uživati u popratnim aktivnostima poput izložbi, koncerata i drugih događanja vezanih uz more i pomorstvo.

Ove godine, na štandu Turističke zajednice Labina i Rapca, uz podršku turističkih zajednica susjednih općina Raše, Svete Nedelje i Kršana, zajednički su se promovirale ljepote Istočne Istre. Posjetitelji štanda imali su priliku upoznati se s atraktivnim aspektima destinacije, poput outdoor aktivnosti – biciklizma i pješačenja te uživati u prezentaciji bogate kulturne baštine, gastronomske ponude, kao i prekrasnih plaža i kristalno čistog mora koje krasi Istarski poluotok.

„Sudjelovanje na Barcolani iznimno je važno za nas jer nam omogućava izravan kontakt s međunarodnim posjetiteljima te doprinosi prepoznatljivosti Labina, Rapca i Istočne Istre na globalnoj razini. Ovakvi događaji pomažu nam u kontinuiranom razvoju turizma i jačanju turističkog imidža naše regije,“ izjavila je direktorica Turističke zajednice Labin Rabac, Astrid Glavičić.

Barcolana, koja privlači publiku iz cijelog svijeta, pruža jedinstvenu priliku za promociju destinacija kao što su Labin i Rabac te omogućuje direktnu komunikaciju s turistima i  potencijalnim posjetiteljima.

Tweet

Posljednje novosti