Boris Rogić:

'NK Učka 72 za nas je značila ponos, jedinstvo i prkos'

0
Boris Rogić
Boris Rogić

U Čepiću je 3. rujna svečano obilježena 50. obljetnica djelovanja Nogometnog kluba Učka 72. Uz projekciju fotografija, kratku povijest kluba iznio je Boris Rogić, predsjednik Odbora za obilježavanje 50. godišnjice osnivanja NK Učka 72.

Nakon što je dobru večer poželio „svim prisutnim i odsutnim čiji su životi i sudbine bili spojeni i ujedinjeni, grijani svojom toplinom, pouzdani i vjerni za voljeni klub, za našu Učku“, Rogić je nastavio: “Dragi prijatelji, dragi uzvanici i gosti, danas je naš svečan dan: obilježavamo 50. godišnjicu osnutka NK Učke 72, kojeg je prije pedeset godina osnovala grupa entuzijasta.

Ali, da vas podsjetim, u Čepiću nije počela nogometna euforija 1972. godine, u Čepiću se nogomet igrao još od sredine 50-ih godina prošlog stoljeća pod imenom Kombinat Čepić. NK Učka postojala je i takmičila se u II i I Županijskoj ligi sve do 2010. godine kada je došlo do spajanja s NK Potpićan te sada aktivno djeluje pod imenom NK Potpićan Učka 72.

Želim izraziti duboku zahvalnost svim igračima, rukovodstvu kluba, svim vjernim navijačima, svima njima koju svojim srcima nosili i živjeli za naš klub. Na današnji dan želim svima poželjeti toplu komunikaciju, neočekivane susrete i nevjerojatne uspomene, lipe besede, tako da se svi skupa prisjetimo našeg djetinjstva i mladosti.       

Dragi igrači, i uzvanici, dragi prijatelji, molim vas da se zajedno prisjetimo svih onih koji su dali veliki doprinos u osnivanju i razvoju kluba, svim igračima i svim vjernim navijačima, koji, na žalost, nisu više među nama. Ko ča svi mi znomo i osjećamo, Učka 72 za nas je značila puno više od visoke planine Učke, Učka 72 za nas je značila ponos, inat, jedinstvo i prkos. Klub ja za nas značio poveznicu svih okolnih mjesta iz kojih su više od pola stoljeća igrali njihovi mještani, odnosno noneti i oci, a ona i oni somi.

I na kraju, još jedanput zahvala svima ki su tu, onima ki nisu mogli prić i onima ki više nisu s nami“, zaključio je Boris Rogić. (R.S.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa