Vijeće Labina

O usporivačima na cesti za Kapelicu i kamerama u Starom gradu

0

Dva su vijećnika Gradskog vijeća Grada Labina, Rasim Halilović (IDS-ISU) i Bruna Gobo (IDS-ISU) 7. lipnja na Aktualnom satu uputili pitanje o postavljanju dodatnih usporivača prometa odnosno problem prebrze vožnje na obnovljenoj prometnici Kapelica - Labin. Rasim Halilović upozorio je na potrebu postavljanja usporivača u Rudarskoj ulici a u neposrednoj blizini Sportskog centra Franko Mileta te u naselju Kapelica kod kućnog broja.

Odgovarajući na vijećnička pitanja gradonačelnik Valter Glavičić složio se da je kolnik Rudarske ulice u jako lošem stanju te se čeka početak radova na aglomeraciji u sklopu koje će se rekonstruirati prometnica, nogostup i odraditi ostali komunalni zahvati, ali i da je intenzitet pješaka vrlo intenzivan, prije svega djece zbog dolazaka a trening.

S druge pak strane postoje nesavjesni i neodgovorni vozači koji ne poštuju prometnu signalizaciju. S druge pak strane, u trenutku kada se izgradi nova prometnica kao što je upravo Kapelica – Labin počinju također pristizati zahtjevi za postavljanjem usporivača odnosno kamera za nadzor.

 

„Grad Labin može otvoriti Odjel za usporivače prometa sa proračunskom stavkom od nekoliko milijuna eura ako želi sve te zahtjeve uredno izvršiti. Zato nemojmo pribjegavati točkastom rješavanju problema, jer tada iz organiziranog sustava prelazimo u kaotično stanje, a to neću dozvoliti. Morat ćemo se dogovoriti i postaviti realne kriterije, prioritete i redoslijed“, poručio je gradonačelnik Glavičić.

Vijećnik Lari Zahtila (IDS-ISU) postavio je pitanje mogućnosti postavljanja uočljive table na Titovom trgu u Starom gradu kojom bi se upozorilo na postojanje foto kamere i visinu kazne.

Nataša Višković, v.d. pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom poručila je kako su već naručene odgovarajuće tabele, s obzirom da je o istima bilo govora i na sastanku MO Labin Gornji. Sadržavat će natpis na hrvatskom i engleskom jeziku, da se na prostoru trga provodi nadzor nepropisnog parkiranja pomoću prometne foto kamere.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa