Kovari teškom mukom pobijedili Gospić

19.11.2023 - 15:29
Na utakmici RK Rudar - RK Gospić
Na utakmici RK Rudar - RK Gospić

U subotu, 18. studenog, Kovari su u 7. kolu, 2.HRL Zapad, pobijedili neugodni Gospić. Ekipa Gospića naizgled je bila sigurna pobjeda, no 60 minuta utakmice u Labinu pokazalo je drugačije.

RK Gospić je na početku utakmice ušao na teren s jasnim ciljem pobjede, što su i pokazali svojim pristupom Labinskoj publici. Kovari su se u 10. minuti utakmice našli u neugodnoj situaciji, -4 (5-9) stajalo je na semaforu, iako su prije samo desetak minuta ti bodovi izgledali kao ‘lagani’. Međutim, ubrzo nakon toga, ekipa Gospića je napravila nekoliko skupih pogrešaka. Igrač s brojem 8 dobio je izravni crveni karton zbog grubog starta, a zatim su uslijedila dva promašena sedmerca, ključna za povratak Kovara i poravnanje rezultata u 20. minuti. Kovari su se “probudili iz zimskog sna” i napravili veliki preokret do kraja prvog poluvremena, odlazeći na predah s +3 (18-15).

U drugom poluvremenu, Kovari su krenuli agresivno, povećavajući prednost na +5 (21-16). Držali su prednost veći dio poluvremena, ali ulaskom u zadnjih deset minuta, golman Gospića je pokazao svoje vještine i spriječio naše Kovare da postignu zgoditak. Kovari nisu zabili gol pet minuta, dok je ekipa Gospića uspjela poravnati rezultat na 28-28, čime su zagorčali samu završnicu susreta. Mladi Smolica je uspio zabiti dva ključna gola, dovodeći utakmicu do kraja. Kovari su na kraju s teškom mukom pobijedili RK Gospić rezultatom 31-29.

Najbolji strijelac utakmice bio je Lazar sa 10 postignutih pogodaka, pratili su ga kapetan Ratkajec s 8 i Smolica sa 6 golova. Prvi strijelac gostujuće ekipe bio je Matej Suknaić sa 7 golova, dok je Ivan Jelić upisao 6.

“Iščupali smo pobjedu, ali iskreno, nema mjesta zadovoljstvu ovom utakmicom. Ekipa Gospića je bila zrela za dizanje samopouzdanja i utakmica je trebala biti riješena već u startu, a ne tek na kraju. Naš loš pristup omogućio im je da gaje nade za osvajanje nečega. Možda sam subjektivan, ali mislim da je to realno. Nedisciplina nam je donijela neizvjesnost, a to je jedini razlog loše predstave, iako smo na kraju osvojili bodove. Ipak, ovo je dobra škola za mlađe igrače. Htijenje i volja su pohvalni, ali bez discipline utakmice neće završiti u našu korist. Mlađi igrači imaju još puno toga za naučiti, i trebat će strpljenja za sve, ali vjerujemo da će rezultati s vremenom biti uvjerljiviji. Pohvale idu našem Lazaru s deset postignutih golova, koji je pokazao da je igrač sposoban za više rangove od ovoga, kao i Ratkajecu.” izjavio je trener Banović.

Tweet

Posljednje novosti