Foto Zlatelići na godišnjem kalendaru Općine Pićan

20.11.2023 - 09:18

Godišnji kalendar Općine Pićan za 2024. godinu uljepšat će i fotografija kršanskih Zlatelića.

„Općina Pićan svake godine na kalendar stavlja fotografije raznih običaja s područja općine. S obzirom na to da brojimo podosta članova koji stanuju baš na tom području, zamolili su nas da organiziramo slikanje povodom toga. Kako su Zlatelići velika atrakcija od kada smo se ponovo okupili te smo od dva planirana nastupa odradili ukupno pet, a jedan slijedi povodom Smotre maslinovog ulja u Svetoj Katarini 25. studenoga, nismo bili iznenađeni kada su zamolili da njih slikamo“, rekla je Petra Vidak koja s Ivanom Jakačić vodi grupu najmlađih članova folklornog društva Ivan Fonović Zlatela.

„Djeca i roditelji su oduševljenjem prihvatili poziv. Od trenutnih 27 aktivnih Zlatelića, samo je troje djece bilo spriječeno. Nažalost nemamo informacije koji mjesec će naši Zlatelići predstavljati, ali koji god da bude, vjerujemo da će to biti najljepši mjesec u 2024. godini“, poručuju voditeljice.

Fotografiranje Zlatelića je odrađeno na nekoliko lokacija starogradske jezgre Pićan, a odabrat će se ona najljepša. Fotosassion u trajanju od sat vremena odradila je Rea Žigant, 22-godišnja studentica druge godine diplomskog studija Poslovna informatika na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija u Rijeci.

„S obzirom da sam i sama nekada s radošću bila članica tog društva, s veseljem sam prihvatila Ivanin poziv da zabilježim nekoliko trenutaka s najmlađim članovima Folklornog društva Zlatela“, rekla je Rea koja se fotografijom bavi u slobodno vrijeme. Zadivljujuća je bila opuštenost svih malih plesača koji su poslušno i strpljivo pozirali poput pravih profesionalca. (Tekst i foto: Divna Knežević)

Tweet

Posljednje novosti