Olimpijada osnovnih škola Labinštine

Ribarima već tradicionalno zlato u nogometu, ali nije bilo lako

05.12.2023 - 17:52
Ekipa OŠ Ivo Lola Ribar
Ekipa OŠ Ivo Lola Ribar

U SC-u Franko Mileta 5. prosinca održano je natjecanje u nogometu za dečke na 15. Olimpijadi osnovnih škola Labinštine. Veća labinska škola gotovo tradicionalno je najbolja u nogometu, što su potvrdili i ove godine. Mada, nije bilo ni izblizu lagano!

U skupini A Ribari i Potpićanci pobijedili su Rašu, pa su međusobno odlučivali o prvom mjestu i ulasku u finale. U dramatičnoj utakmici, Potpićanci su vodili 1:0 i 2:1, a Ribari 3:2 i 4:3. Potpićanci izjednačuju ali dalje nisu uspjeli, pa je Ivo Lola na osnovu bolje gol razlike izborila finale.

U skupini B sličan rasplet. Vlačići i Nedešćani pobijedili su dečke iz Čepića, te su u zadnjoj utakmici igrali za 1. mjesto u skupini. Bilo je izjednačeno do pred kraj, ali tada Nedešćina zabija pobjednički gol i osigurava finale protiv Ribara.

U utakmici za broncu, ponovo nakon velike neizvjesnosti, OŠ Vladimir Nazor pobijedila je Matija Vlačić sa 3:2 i tako ostavila favorizirane Labinjane bez medalje.

Finale je bilo jako tvrdo i sa malo šansi, Nedešćani su odlično parirali favoritima iz „zelene“ škole. Pred kraj prvog poluvremena Ribari dolaze u vodstvo golom Maria Miletića. Do kraja je bilo jako napeto ali Nedešćani nisu uspjeli izjednačiti, pa je tako OŠ Ivo Lola Ribar uzela svoje prvo zlato u ekipnim sportovima na 15. OOŠL.

Skupina A:
1. OŠ  Ivo Lola Ribar
2. OŠ  Vladimira Nazora
3. OŠ  Ivana Batelića

Skupina B:
1. OŠ  Vitomir Širola Pajo
2. OŠ  Matije Vlačića
3. OŠ  Ivan Goran Kovačić

Za 3. mjesto: OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića  3 : 2
Finale:  OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Vitomir Širola Pajo  1 : 0

Nogomet dječaci (konačni poredak):

OŠ  Ivo Lola Ribar, Labin – zlato
OŠ  Vitomir Širola Pajo, Nedešćina – srebro
OŠ  Vladimira Nazora, Potpićan - bronca
OŠ  Matije Vlačića, Labin
OŠ  Ivan Goran Kovačić, Čepić
OŠ  Ivana Batelića, Raša  

Slijedeće natjecanje je rukomet za djevojke, u srijedu 7. prosinca u velikoj dvorani SC Franko Mileta.

Tweet

Posljednje novosti