Na trgu Katuri

Izgradit će se dvije prilazne rampe za osobe s invaliditetom

0
Ulica Prilaz Vetva i Trg Katuri
Ulica Prilaz Vetva i Trg Katuri

Grad Labin je 26.ožujka prijavio novi projekt kojim se planira značajno olakšati pristupačnost trgu u naselju Kature. Naime, na otvoren Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini na području Republike Hrvatske, prijavljen je projekt izgradnje dvije prilazne rampe za osobe s invaliditetom na javnom gradskom trgu Katuri, koje će služiti za potrebe savladavanja visinske razlike između Ulice Prilaz Vetva 14 i Trga Katuri.

Planirane rampe prilazu trgu Katuri projektirane su zapravo kao dvije rampe zbog prilagodbe nagiba, odnosno pravilnog tehničkog rješenja. Radi se o armirano betonskim rampama sa protukliznom površinom uz dvostranu ogradu i rukohvate koji nisu osjetljivi na termičke promjene.

Projekt je vrijedan ukupno 25 tisuća eura, a svojim su pismom potpore isti snažno podržali i predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Labin kojeg potpisuje predsjednica udruge Janja Jurišić:

„Udruga osoba s invaliditetom Labin jedna je od udruga s najvećim brojem članova u Labinu, a mnogi od naših članova su osobe s fizičkim invaliditetom, većinom smanjene pokretljivosti i korisnici kolica. Trg Katuri je središnja pješačka zona najvećeg i najmnogoljudnijeg labinskog kvarta, te do sada nije imao adekvatan pristup pješačkoj zoni za osobe s invaliditetom odnosno osobe u kolicima. Pristup lokalnim trgovinama, ugostiteljskim objektima ili događanjima poput tradicionalnog godišnjeg Sajma cvijeća, dodatno bi pomogao kako u pristupačnosti i mobilnosti, tako i u inkluzivnosti brojnih naših članova i osoba s fizičkim invaliditetom sa šireg područja Labina", istaknuli su, među ostalim, u pismu potpore projektu članovi Udruge osoba s invaliditetom Labin.

Ovime Grad Labin nastavlja dobru praksu rješavanja problema pristupačnosti mjestima u gradu koja zahtijevaju slična rješenja. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa