Fliper i njegov vlasnik zahvaljuju volonterki Crvenog križa Labin

0
Fliper
Fliper

Ovi zahvalu poslao nam je naš čitatelj koji je želio ostati anoniman, ali neki sudionici šetnje koju je u subotu, 23. ožujka, organizirala TZ Grada Labina znat će o kome je riječ jer govorimo o incidentu koji se zbio tijekom tog pješačenju. 

Čitatelj zahvaljuje volonterki Crvenog križa Labin Miri Matanić što je priskočila u pomoć Fliperu kojega je ugrizao drugi pas. Evo kako se to dogodilo!

„Pri povratku iz Rapca prema Labinu ispod naselja Gondolići pas vrste belgijski ovčar ugrizao je mog psa starog šesnaest godine dok sam mu davao vode. Vlasnica belgijskog ovčara pričala je s jednom gospođom te je izgubila nadzor nad psom čijem mu se povodac uzice rastegnuo kolika mu je dužina te je došlo do napada. Želio sam svog psa udaljiti no bilo je prekasno zbog brzine drugog psa. 

Gospođa Mira izvadila je iz svoje naprtnjače zavoj kojeg uvijek ima uz sebe te mu zavezala oko noge i ispod noge ( imobilizirala) gdje je imao tri –četiri centimetra duboke ugrize. Morao sam psa još 20 minuta nositi  do asfalta kako bi ga mogli odvesti veterinaru. Veterinar nam je savjetovao šivanje, ali upozorio nas da to da pas zbog starosti možda neće preživjeti anesteziju. Nismo željeli riskirati. Sada pratimo kako se Fliper oporavlja na kućnoj njezi. Još jednom hvala gospođi Miri na pristupu pomoći mom psu kako ne bi još više iskrvario“, objašnjava naš čitatelj.

Apelira na vlasnike opasnih vrsta psa da ubuduće za ovakve organizirane šetnje ponesu brnjicu sa sobom. Ističe da vlasnica belgijskog ovčara bila je toliko potresena ovim nemilim događajem da je svako malo nazivala i provjeravala stanje psa, a uz to je refundirala je troškove liječenja Flipera.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa