'Putevi Droma' Zdravka Milića u Gradskoj galeriji Pula

0
Iz ciklusa "Putevi Droma
Iz ciklusa "Putevi Droma

„Putevi Droma“ ciklus slika Zdravka Milića, akademskog likovnog umjetnika, ugošćuje Gradska galerija Pula. Otvorenje izložbe je 28. ožujka u 20 sati.

Likovno kritičar Mladen Lučić ovako predstavlja Milićeve radove: “Izložba istaknutog istarskog slikara nastale tijekom zadnjih triju godina njegovog stvaralaštva. Radi se o serijama Japetdrom i Dantedrom u kojima će poznavatelji Milićevog bogatog opusa prepoznati logičan nastavak njegovih ranijih ciklusa kao i tri dominantne ikonografske teme kojima se autor bavi gotovo od početaka svog slikarskog djelovanja; pejzaž, Drom i monolit. 

Fascinantne su te nove Milićeve slike koje posjeduju plastički karakter te izgledaju kao objekti što levitiraju u prostoru između druge i treće dimenzije. Njihova kompaktnost sugerira nedefinirano svemirsko tijelo koje lebdi između stvarnosti i mašte što potencira ikonografska tema na rubu realnog i fantastičnog, rađena u maniri nekog specifičnog postmodernističkog pop arta.

Milić je i ovim ciklusima potvrdio da se radi o umjetniku izuzetnog slikarskog senzibiliteta i specifičnog narativnog jezika koji svojim svježim i inventivnim radovima interpretira blisku budućnost upozoravajući na posljedice pohlepe moćnika, ali i otvarajući vrata umjerenom optimizmu, jer unatoč svemu, još vjeruje u snagu i vitalnost ljudskog duha.“

Izložba ostaje otvorena do 27. travnja, radno vrijeme je radnim danom od 16 do 20, a subotom od 10 do 13 sati. (R. S.)

Pakao po Danteu

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa